Blue Flower

En vanlig oppfatning er at en må ha vært veldig stresset og oppkavet for å bli utmattet/utbrent, men det er ikke alltid tilfelle. Det som er essensielt er at du bruker mer krefter enn du har uten å hente deg tilstrekkelig inn igjen.

En anonym historie

Direktøren Jens kom til meg etter sommerferien. Han hadde fremdeles ikke fått kreftene tilbake og hadde bl.a. svimmelhetsanfall. "Dette kan ikke skyldes stress", sa Jens, "Jeg er kjent for at jeg ikke lar meg stress."

Nei, han stresset ikke, men han tok egentlig aldri helt fri. I løpet av arbeidsdagen gikk han fra det ene til det andre. Lunsjen tok han på farten - satte seg ikke ned sammen med de andre. Vel hjemme, hadde han alltid mobilen og pc-en ved sin side. Han svarte på e-poster og telefoner mens han var sammen med barna. Og når ungene hadde lagt seg om kvelden, satte han seg ned for å jobbe.

Grundig undersøkelse

Tiltross for grundig undersøkelse fant legen ingen annen forklaring på symptomene enn langvarig overbelastning. Jeng hadde håpet på en enklere løsning slik at han kunne fortsette som før, men....

Sykmelding og koble vekk jobben

Jens trengte et par måneder 100 % sykmelding før han gradvis kunne komme tilbake på jobb (hadde han gått lengre - hadde han trengt lengre sykmelding). I begynnelsen tenkte Jens på jobben hele tiden, og vi fokuserte derfor bl.a på det å kunne koble av.

Tilbake på jobb

I dag jobber Jens 100 %, og her er noen av reglene han følger:

  • ha roligere perioder i løpet av dagen
  • delegere arbeidsoppgaver og gi dem også det nødvendige ansvaret
  • spise lunsj sammen med andre
  • spise et par mellommåltider for unngå for lavt blodsukker
  • slutte senest kl. 17 på jobb
  • tar ikke med seg jobben hjem

Aktuelle online-foredrag: "Tilbake på jobb"

Linn Anette Solberg
Psykologisk atferdsviter i arbeids- og organisasjonspsykologi
m/videre spesialisering innen stress og utbrenthet